Menu

Software testing en QA services

  • Uitgebreide QA-aanpak, van functioneel testen tot beveiligingstesten tot volledige test automation - voor maximale betrouwbaarheid

  • Vakkundig QA & software testteam met 100+ QA engineers van topniveau, waarvan 85% ISTQB-gecertificeerd.

  • Gebruik van geavanceerde testautomatiseringstools om testprocessen te stroomlijnen en de time-to-market te verkorten.

Laat ons weten wat je nodig hebt

Onze services voor software testing en QA

Component-testservices

Hierbij worden individuele componenten of code-units onafhankelijk van elkaar getest. Ontwikkelde test-cases zorgen ervoor dat elk component zich gedraagt zoals verwacht.

Integratie-testservices

Dit richt zich op het testen van interacties tussen verschillende componenten om ervoor te zorgen dat ze correct samenwerken. Deze aanpak helpt bij het identificeren van problemen die kunnen ontstaan wanneer verschillende onderdelen van de software worden geïntegreerd.

Functionele-testservices

Bij dit type test wordt gecontroleerd of de functionaliteit van de software voldoet aan de gespecificeerde vereisten. Tests worden ontworpen voor verschillende use cases en scenario’s.

Regressie-testservices

Bij dit type testen wordt gecontroleerd of de functionaliteit van de software voldoet aan de gespecificeerde vereisten. Tests worden ontworpen voor uiteenlopende use cases en scenario’s.

Prestatie-testservices

Dit wordt gebruikt om de prestaties, schaalbaarheid en reactiesnelheid van het systeem te beoordelen onder verschillende omstandigheden, zoals hoge gebruikersbelastingen of gegevensvolumes.

Beveiligings-testservices

Kwetsbaarheden en potentiële beveiligingsrisico’s in de software worden geïdentificeerd om ervoor te zorgen dat gevoelige gegevens beschermd blijven.

User Acceptance Testing (UAT) services

Eindgebruikers valideren de software om er zeker van te zijn dat deze voldoet aan hun behoeften en klaar is voor implementatie.

Test automation services

Automatiseringstools en scripts worden gebruikt om tests uit te voeren, waardoor het testproces sneller en efficiënter verloopt, vooral bij terugkerende handelingen.

Agile test services

In Agile methodologieën wordt testen geïntegreerd in het ontwikkelingsproces. Frequente iteraties en voortdurende feedback zorgen ervoor dat software voldoet aan veranderende eisen.

Verkennende testservices

Testers verkennen de software actief om defecten en problemen te ontdekken die mogelijk niet worden afgedekt door eerder gedefinieerde tests.

Continuous Integration and Continuous Deployment (CI/CD) Test services

Testen is geïntegreerd in de CI/CD-pipeline, zodat codewijzigingen automatisch worden getest en direct ingezet in productie

Black box en white box test services

Black box testen richt zich op het testen van de software zonder kennis van de interne structuur, terwijl white box testen de interne logica en codestructuur onderzoekt.

Load testing services

Software wordt zwaar belast om prestaties en stabiliteit onder zwaar gebruikersverkeer te evalueren.

Diensten voor gebruiksvriendelijkheidstests

Dit zorgt ervoor dat de software gebruiksvriendelijk en intuïtief is, met de nadruk op gebruikerservaring en interfaceontwerp.

Voordelen software testing en QA services

Verbeterde kwaliteit software:

Misschien wel het belangrijkste voordeel, omdat het een directe invloed heeft op de tevredenheid van gebruikers en het algehele succes van het softwareproduct. Software van hoge kwaliteit met minder defecten betekent tevreden gebruikers, minder ondersteuningsverzoeken en een positieve reputatie voor de organisatie.

Lagere kosten:

Kostenreductie is voor veel organisaties een belangrijke drijfveer. Een doorontwikkeld QA- en softwaretestproces helpt bij het identificeren en aanpakken van problemen in een vroeg stadium van de ontwikkelingslevenscyclus, waardoor later minder kostbaar (her)werk en onderhoud nodig is. Dit levert aanzienlijke besparingen op waar het gaat om tijd, middelen en potentiële omzetverliezen ten gevolge van softwarefouten.

Kortere time-to-market:

De snelheid waarmee producten op de markt worden gebracht is cruciaal om concurrentievoordeel te behouden. Een doorontwikkeld QA- en softwaretestproces, vooral in combinatie met automatisering, stroomlijnt de ontwikkelingscyclus, waardoor organisaties softwareproducten sneller kunnen uitbrengen en toch een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid kunnen garanderen. Hierdoor kunnen bedrijven effectiever inspelen op kansen in de markt en sneller inkomsten genereren.

500+

IT professionals

25+

Jaar ervaring

96%

Klanttevredenheidsscore

12+

Medewerker loyaliteit (jaren in dienst)

ISO 9001 & 27001

Gecertificeerde kwaliteitsmanagement & security systeem

Hoofdkantoor in NL

Delivery locaties in Roemenië

Waarom NetRom Software? 

Geavanceerde software testing en QA services in het hart van uw ontwikkelingsproces  

01

Expertise en ervaring:

Profiteer van een dedicated team van meer dan 100 QA engineers, van wie 85% ISTQB-gecertificeerd is. Zo ben je verzekerd van diepgaande expertise in softwaretestmethodologieën en best practices.

02

Uitgebreide testmethode:

Zorg voor het hoogste niveau van kwaliteit en betrouwbaarheid voor uw softwareapplicaties met NetRom’s uitgebreide testaanpak die alle kritische aspecten omvat, van functionele tot beveiligingstests.

03

De nieuwste tools en technologieën:

Maak gebruik van de nieuwste testautomatiseringstools en -technologieën om testprocessen te stroomlijnen, efficiëntie te verbeteren en de time-to-market van uw producten te verkorten.

04

Oplossingen op maat:

Werk met testoplossingen op maat, ontworpen om te voldoen aan uw specifieke eisen en doelen, met QA-engineers die bijdragen via diepgaande verticale specifieke domeinexpertise en functionele know-how.

05

Transparante communicatie en kosteneffectiviteit :

Profiteer van transparante communicatie en rapportage gedurende het hele testproces. Bespaar tijd en middelen door problemen vroegtijdig te identificeren en aan te pakken, waardoor de totale projectkosten dalen en de ROI verbetert.

  • Case study

    NetRom helpt P1 aan meer domeinspecifieke ontwikkelcapaciteit 

    P1 ontwikkelt en levert diensten voor onder meer gemeenten en exploitanten van parkeergarages. Het bedrijf schakelde de nearshoringcapaciteiten van NetRom Software in om een zeer specifiek product te ontwikkelen. Inmiddels werken meerdere NetRom-developers binnen de ontwikkelteams van P1 aan nieuwe oplossingen. Met deze hybride aanpak is een partnership ontstaan.

  • Case study

    Frontliners’ logistieke legpuzzel vraagt om geavanceerde software 

    Het internationaal transport van goederen via meerdere modaliteiten en naar diverse continenten vergt schaalbare, stabiele en cloudbased software. Met een scope van drie tot vier jaar, nieuwe ontwikkeltechnologieën en dertig NetRom developers moest de planningsoftware van Frontliners gemoderniseerd worden. Een langdurig partnership met NetRom Software op basis van stabiliteit en kwaliteit is het gevolg.

  • Case study

    Hoe een goede culturele klik de ontwikkeling van IFS Ultimo versnelt 

    IFS Ultimo is een wereldspeler in het aanbieden van Enterprise Asset Management (EAM). NetRom Software hielp hen bij een cloudmigratie, waardoor zij met Ultimo een volledig in de cloud draaiend SaaS-product kunnen aanbieden. Samen ontwikkelen we de software door. De goede culturele klik tussen beide partijen helpt daarbij enorm.

  • Case study

    Nieuwe orchestrator-laag maakt glasvezelverbindingen van Eurofiber beter te beheren 

    Eurofiber is internationaal actief met het aanbieden van glasvezelverbindingen. Voor het beheer van de infrastructuur ontwikkelde Eurofiber in samenwerking met NetRom een orchestrator-laag. Deze softwarelaag slaat een brug tussen de commerciële en technische systemen van Eurofiber, en maakt de provider veerkrachtiger in het aanbieden van deze vitale infrastructuur.

  • Case study

    SAi en softwarepartner NetRom bouwen precisiesoftware voor grootformaat druk- en snijwerk 

    Voor de sign-industrie, digitale drukkers en CNC-specialisten levert SA International tal van softwaretools. NetRom Software ontwikkelde meerdere softwareoplossingen voor SAi, inclusief from scratch een cloudgebaseerde oplossing. Inmiddels biedt NetRom naast ondersteuning ook het beheer en de support van delen van SAi’s cloudplatformen.

  • Case study

    Met hybride development teams wist DDi snel AI-technologie te implementeren 

    DDi, een softwarebedrijf actief in de markt voor schadeverzekeringen, zocht versterking bij NetRom om het eigen platform versneld te moderniseren. Er werden blended ontwikkelteams opgezet in Nederland en Roemenië die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het eindresultaat. Dit resulteerde in een door AI aangedreven classificatieplatform voor gegevensextractie.

  • Case study

    Met hulp van DevOps-teams migreerde Onguard haar platform naar de cloud 

    Onguard, onderdeel van Visma | Onguard ontwikkelt order-to-cash oplossingen en richt zich op grotere bedrijven. Met de migratie van zijn oplossingen naar de cloud heeft Visma | Onguard wist hun software beter schaalbaar te maken. Bijgestaan door de DevOps-teams van NetRom Software kon het bedrijf de migratie voltooien en nieuwe financiële applicaties ontwikkelen.

Onze aanpak van software testing en QA services

Quality assurance is een van de belangrijkste onderdelen in de levenscyclus van softwareontwikkeling. Het QA en software-testmanagement-proces gaat uit van de vereisten van jouw project, gevolgd door het maken van een testplan, het schrijven van de tests, het plannen van de testactiviteiten en het vastleggen van de resultaten. Wij onderscheiden vijf QA en software-testmanagement- niveaus:

01

Niveau 1

Omdat er geen systeemtesten worden uitgevoerd, moet het ontwikkelteam tijd investeren in het testen van componenten om de risico’s te minimaliseren en om er zeker van te zijn dat bepaalde onderdelen van de code werken zoals verwacht. Op dit Niveau is er geen QA engineer aan het team verbonden.

02

Niveau 2

Vanuit kwaliteitsoogpunt ligt de nadruk op verkennend testen, om snel te kunnen reageren op veranderingen en de testopzet waar nodig aan te passen. Dit proces stelt de tester in staat om op elke test te reageren op een manier die de focus op de meest relevante risico’s maximaliseert.  

Alle items van de huidige iteratie worden getest op basis van de verkennende methode en er worden basistesten uitgevoerd voor bestaande functies. In dit Niveau is er 1 QA engineer per 4 ontwikkelaars in een team.

03

Niveau 3

Op dit Niveau richten de QA-specialisten in het projectteam zich zowel op verkennende tests voor de nieuwe functies als op systematische regressietests voor de hele applicatie/oplossing. Daarom worden voorafgaand aan elke nieuwe release zowel functionele als niet-functionele regressietests handmatig uitgevoerd. Zo wordt geverifieerd dat een codewijziging in de software geen invloed heeft op de functionaliteit van het product.

Om de regressiesuite te maken, moeten tests worden ontworpen voor de meest kritieke functionaliteiten van de software. Op dit niveau is er 1 QA engineer voor elke 3 ontwikkelaars in een team.

04

Niveau 4

Aan het begin van elke iteratie worden uitgewerkte test-cases gemaakt voor elke nieuwe functie die wordt ontwikkeld. Bovendien worden de meest essentiële testgevallen opgenomen in de regressiesuite.

Het doel op dit Niveau is om te evalueren of het systeem aan alle gestelde eisen en kwaliteitsnormen voldoet. Dit geldt niet alleen voor regressie, maar ook voor de functionaliteiten die in de huidige iteratie zijn ontwikkeld. Dit testmanagement-Niveau gaat ervan uit dat er 1 QA engineer is voor elke 2 ontwikkelaars in een team.

05

Niveau 5

Dit Niveau is een aanvulling op Niveau 2 of 3 en wordt geïmplementeerd door de regressiesuite te automatiseren en bij elke iteratie te onderhouden. Door het aantal handmatige testuren te verminderen wordt het testproces verbeterd.

Dit Niveau is gericht op functionele- en regressietesten op basis van uitgewerkte test-cases, uitgevoerd in geplande testsessies tijdens de iteratie. Dit testmanagement-Niveau gaat ervan uit dat er 2 QA engineers per 2-3 ontwikkelaars in een team.

Wat klanten over ons zeggen

  • “Het zeer lage personeelsverloop onder medewerkers is indrukwekkend. Zo blijft het type kennis en het niveau hiervan geborgd. ”

    Ernst-Jan Bakker
    Commercial Manager DataVinacles
  • “De verschillende senioriteitsniveaus in teams is ideaal, waardoor de samenwerking en de kwaliteit zeer goed zijn. ”

    Bjorn Lukkien
    EigenaarPLT Products
  • “Wat voor ons ook erg waardevol is, is dat er bij NetRom een heel netwerk van andere IT’ers zit. Intern hebben we een kleine groep, bij NetRom kan je terecht met allerlei vragen zoals welke technologie voor welke toepassing het beste is. Dat heeft bij ons al wel tot keuzes geleid die anders hadden uitgepakt als wij niet met hen overlegd zouden hebben. Verder vinden we in NetRom een partner die ons ontzorgt en waarbij de alle leden van het team goed met elkaar samenwerken. Het is dus geen apart team dat op afstand staat. ”

    Willem-Sander Markerink
    Program ManagerQ-Park P1

Veelgestelde vragen

Hoe waarborgt NetRom de kwaliteit van de ontwikkelde software? 

NetRom volgt een zorgvuldig ontwikkelde QA-workflow om de kwaliteit van de ontwikkelde software te waarborgen. De QA-workflow is gebaseerd op een aantal hoofdprincipes die hieronder worden beschreven. Dit helpt om de achterliggende redenering en de praktische aanpak die stap voor stap door de workflow wordt beschreven, beter te begrijpen. 

1. QA-members dienen op de hoogte te zijn van de projectstatus (eisen van de klant, ontwikkelingsfase, projectprioriteiten, releases, taakplanning, QA taakplanning etc.). Dit is van belang voor beter begrip en focus in hun werk. 

2. Alle QA-members moeten werken op basis van een plan. Ze moeten actief deelnemen aan de QA taakplanning om klaar/voorbereid te zijn voor de volgende testsessies. Dit zal leiden tot een betere efficiëntie in hun werk.   

3. QA-members moeten een schriftelijk overzicht bijhouden (bijv. “QA Project Monitor”) om op elk moment inzicht te hebben in de QA-status van het project. Dit is van nut voor hun activiteit en voor de PM en andere managementlagen. 

4. Het is zinvol om een volledige inventaris van de QA geschiedenis van het project bij te houden voor gemakkelijke identificatie van eventuele problemen na een klantrelease of andere kwaliteitsproblemen (Test Aanvraag Formulier, elk testrapport of QA monitor, QA taken). 

5. Het is noodzakelijk om een formele workflow te hebben voor alle taken die op een gegeven moment worden uitgevoerd door de QA leden, toepasbaar voor elk project. Dit leidt tot een betere communicatie in het projectteam en verhoogt de efficiëntie van het werk. 

6. Het QA projectproces wordt beheerd door de PM in overleg met de QA-members. Project-specifieke QA-taken worden uitgevoerd door QA-members. 

7.Het NetRom QA-proces en de QA-procedures zijn vastgesteld met als doel: 
– uniformiteit van de algemene QA-aanpak binnen de projectteams te realiseren. 
– de zichtbaarheid van het QA-proces voor alle projecten te waarborgen, om het delen van kennis tussen projectteams en binnen de QA-afdeling te vergemakkelijken. 
– een hogere projectkwaliteit te bereiken door voortdurende verbetering van het Quality Assurance-proces. 

Is Quality assurance  hetzelfde als softwaretesten?

Nee. Hoewel beide het doel hebben om software van hoge kwaliteit af te leveren, verschillen ze in reikwijdte. Softwaretesten richt zich alleen op het identificeren van bugs en defecten door middel van verschillende testmethoden. Aan de andere kant omvatten QA-diensten een breder spectrum aan activiteiten: 

– Software testen: Zoals hierboven vermeld, blijft dit een cruciaal onderdeel. 

– Procesverbetering: Het identificeren en optimaliseren van het hele ontwikkelingsproces om toekomstige problemen te minimaliseren. 

– Risicobeheer: Proactief identificeren en beperken van potentiële problemen voordat het kostbare bugs worden. 

– Standaarden en best practices: Ervoor zorgen dat het ontwikkelteam zich houdt aan industriestandaards en best practices, wat leidt tot software van hogere kwaliteit. 

Softwaretests en kwaliteitsborgingsdiensten zijn een ‘paraplu’ boven softwaretests en andere activiteiten die problemen voorkomen en het algehele softwareontwikkelingsproces verbeteren. 

Welke tools en frameworks gebruiken de engineers van NetRom Software om de softwarekwaliteit te garanderen? 

Er bestaan veel soorten tools en frameworks voor QA en het testen van software. Enkele van de meest gebruikte, die wij ook inzetten: 

– Selenium: een framework voor het automatiseren van web browser-interacties en het maken van geautomatiseerde tests voor webapplicaties 

– JUnit: een test-framework voor Java-toepassingen dat annotaties en assertiemethoden biedt voor het schrijven en uitvoeren van unit tests 

– Cucumber: een BDD-tool (behavior-driven development) waarmee je tests kunt maken die voor mensen leesbaar zijn 

– LoadRunner: een tool voor prestatietests die verschillende gebruikersbelastingen simuleert om prestaties en schaalbaarheid te evalueren 

Bekijk ons technologieoverzicht voor een volledig overzicht van de tools en frameworks die we gebruiken voor QA en het testen van software.