Architecture design

Architecture design is de term die we geven aan de organisatie van een systeem. Binnen deze organisatie bevinden zich alle componenten: hoe ze met elkaar omgaan, de omgeving waarin ze opereren en de principes voor het ontwerpen van de software. Vanuit deze basis wordt de software ook geoptimaliseerd en verbeterd. De architectuur krijgt vorm door middel van het doel en de missie van het systeem.

Meer weten?

Ik wil meer weten!

Zet een sterke basis neer met software architecture design

Architecture design is de term die we geven aan de organisatie van een systeem. Binnen deze organisatie bevinden zich alle componenten: hoe ze met elkaar omgaan, de omgeving waarin ze opereren en de principes voor het ontwerpen van de software. Vanuit deze basis wordt de software ook geoptimaliseerd en verbeterd. De architectuur krijgt vorm door middel van het doel en de missie van het systeem.

Waarom software architecture design

Wanneer software architecture op de juiste manier wordt toegepast en van hoge kwaliteit is, kan dit leidend zijn voor innovatie binnen een organisatie. Het ontwerp van de software moet naast kwaliteit ook de capaciteit en beschikbaarheid hebben. Voor een optimaal resultaat is het daarnaast goed als de software architecture duurzaam is en daardoor kosteneffectief. Software architects ontwikkelen hiermee de architectuur van een nieuw product of nieuwe dienst. Op basis van de klantvereisten vertalen zij de concepten en ideeën naar concrete softwareoplossingen. Zo wordt de software op de juiste manier weergegeven en gebouwd voor de best mogelijke resultaten.

Architecture design in de praktijk

Vaak wordt een software architect gezien als een zeer senior ontwikkelaar, dit beeld klopt niet. Een architect ontwikkeld aan de hand van functionele requirements een visie op een oplossing aan de hand van beschikbare technologieën. Bij het ontwerpen van software architecture is het belangrijk om vooraf de zakelijke en technische doelen te definiëren. Vanaf dat moment zullen ontwikkelteams een reeks beslissingen moeten nemen over de organisatie van het softwareontwikkelingsproces, zoals het selecteren van de structurele elementen en interfaces, hoe deze elementen met elkaar samenwerken en het afstemmen van de architectuur op de belangrijkste bedrijfsdoelstellingen. Software architectuur en design en de bijbehorende werkzaamheden overlappen elkaar. De combinatie is waardevol voor organisaties en de eindgebruikers van de software. Binnen het plan en ontwerp zijn sommige beslissingen duidelijk meer architectonisch van aard. In andere gevallen zijn ze weer sterk gericht op het ontwerp en hoe dit bijdraagt aan de software architecture.

Architecture design via NetRom

Het ontwerpen van de juiste architectuur is belangrijk, en met de experts van NetRom krijgt u toegang tot een enorme knowledgebase. Wij denken mee over de perfecte basis voor uw software oplossingen. Onze gebundelde architecturale kennis, opgebouwd door hands-on ervaring met letterlijk honderden applicaties staat u ter beschikking. Wij brengen de structuur van een bestaand softwaresysteem, ook wel mapping genoemd, in kaart. We ontwikkelen de software architecture van een nieuw product of nieuwe dienst vanaf het eerste idee. Of we treden op constructieve samenwerkingspartner, met groot verantwoordelijkheidsgevoel, onder andere door middel van advies omtrent de inrichting van de softwaresystemen en technische keuzes die hiermee samenhangen.

Architecture design binnen uw organisatie

Heeft u een bijzonder complexe uitdaging op het vlak van Architecture Design. Wij gaan graag vrijblijvend met u in gesprek om te beoordelen of de knowledge base van onze architecten van toegevoegde waarde kan zijn.

Whitepaper: hoe in-house software ontwikkeling zorgt voor een hogere klantwaardering bij VodafoneZiggo

We hebben een whitepaper uitgebracht over de samenwerking tussen VodafoneZiggo, Software Improvement Group (SIG) en NetRom Software. Het bouwen van in-house capaciteit voor softwareontwikkeling is het centrale thema op de agenda. Dit herkennen wij als een trend die een reeds groeiende verschuiving naar dienstverleners op het gebied van Outsourced Product Development (OPD) met vertical specific capabilities aanzienlijk heeft versneld.

Download de whitepaper

Meer weten?

Ik wil meer weten!

BURO SCANBRIT

E-commerce

Buro Scanbrit is meerdere malen uitgeroepen tot beste reisorganisatie voor Noordwest-Europa. Het dochterbedrijf van Stena Line verkoopt complete reizen naar Scandinavië, Groot Brittannië en Ierland.

EVENT SOFTWARE BENELUX

IT

Bij het plannen van een concert of een voorstelling ondersteunt de software van ESB alle technische, logistieke, personele, facilitaire en financiële processen voor, tijdens en na het event. TeamNETROM wordt ingeschakeld voor het maken van nieuwe versies van de producten.

GROWPROMOTER

Human Resources

Klanten van GrowPromoter kunnen met het platform zelf onderzoek doen door vragenlijsten te maken en te versturen in eigen huisstijl. TeamNETROM zorgt voor alle softwareontwikkeling voor GrowPromoter.

Meer weten over NETROM? Stuur
mij een mail via ronald@netrom.nl
of bel gelijk naar +31 (0)30 782 0111.