Het dochterbedrijf van Stena Line verkoopt complete reizen naar Scandinavië, Groot Brittannië en Ierland.

Met het door TeamNETROM gebouwde calculatiesysteem ontwikkelt Buro Scanbrit aantrekkelijke reisvoorstellen op basis van grote hoeveelheden parameters. ICT manager John Niesing vertelt hoe de samenwerking verloopt.

Wat doet Buro Scanbrit?

“Het handelsmerk van BuroScanbrit is de kwaliteit van de reizen. De productmanagers kennen iedere bestemming uit eigen ervaring. Wij zijn marktleider omdat we onze klanten het échte vakantiegevoel kunnen geven. We werken iets anders dan wat wij hier de bak-en-braad-markt noemen. Je kunt bij ons online boeken, maar bij een 22-daagse rondreis bij de Noordkaap komt echt meer kijken dan bij de gemiddelde strandvakantie. Aansluitingen moeten kloppen, accommodaties moeten beschikbaar zijn en mensen moet niet verreisd raken. Onze bestemmingen zijn misschien iets duurder, maar onze doelgroep van goeddeels iets oudere rustzoekers kiest heel bewust voor die extra kwaliteit.”

Van vier systemen naar één

“De organisatie is in de loop van de tijd steeds meer systemen gaan gebruiken. In de jaren negentig waren er voor één reis vier systemen nodig: voor het boeken van ferrytickets, voor de accommodaties, voor het factureren en voor de financiële administratie. Rond de eeuwwisseling werd er één nieuw systeem ontwikkeld dat al deze verschillende processen ondersteunde: Kanteff. Dit systeem wordt nog steeds gebruikt en ondersteund. Enkele jaren geleden werd duidelijk dat we behoefte hadden aan een krachtig, modern calculatiesysteem. Het gaat al gauw om zes of acht accommodaties, waarvan de aanbieders net als de meeste vervoerders werken met sterk uiteenlopende condities, periodes en tarieven. Uniformiteit is ver te zoeken. Ons nieuwe systeem stelt ons in staat alle informatie in een grote pot te gooien, te controleren en zodanig te bewerken dat we onze eindgebruikers een profijtelijk en aantrekkelijk aanbod kunnen presenteren.”

Bij TeamNETROM is veel kennis aanwezig over toerisme en e-commerce. Dit komt door jarenlange ervaring en unieke klantcases. We begrijpen de processen snel, en kunnen direct meedenken over het ontwikkelen van innovatieve software. Daarom kiest BuroScanBrit voor TeamNETROM! TeamNETROM denkt mee over nieuwe systemen. Waar kunnen we bij u over meedenken?

E-COMMERCE OVERZICHT INDUSTRIES

Waarom TeamNETROM?

“Al bij het eerste contact was er een klik met TeamNETROM. Het team dat voor ons werkt, was binnen de kortste keren thuis in de methodes en de workflow binnen onze ICT afdeling. Door te kiezen voor deze methode hebben we de kwaliteit van het hele ontwikkelproces goeddeels van tevoren geborgd, terwijl we tegelijk profiteren van de voordelen van agile ontwikkeling. TeamNETROM blijkt hier niet alleen goed thuis in alles wat te maken heeft met webtechnologie en databasehandling, maar ook in zaken als design, interfacing en integratie.”

Wilt u meer weten over de werkzaamheden
voor Buro Scanbrit? Mail naar ronald@netrom.nl
of bel gelijk naar +31 (0)76 542 0740.

“Al vrij snel hebben we tegen TeamNETROM gezegd: jullie hebben de kennis en ervaring op deze specifieke terreinen, dus denk ook mee over onze specificaties beter kunnen aanleveren. Dat levert veel op: we zijn nu gelijkwaardige en strategische partners. Onze klanten kiezen voor premium reizen. Wij voor premium software."

JOHN NIESING

ICT MANAGER