Conpend maakt de wereld van Trade Finance overzichtelijker en veiliger voor bankiers

Conpend zorgt voor digitale transformatie binnen Trade Finance. Door Optical Character Recognition en Machine Learning te combineren met tientallen jaren ervaring bereiken ze maximale waarde- en risicoreductie voor hun klanten. Ze vroegen TeamNETROM mee te werken aan de ontwikkeling van hun product Trade AI.

Wat is Trade AI?

Conpend Trade AI is een app die bankiers ondersteunt bij het nemen van de juiste beslissingen in nationaal en internationaal handelsverkeer; een decision support system. Het beslisproces begint vaak met de ontvangst van SWIFT-documenten waarin allerlei afspraken staan gespecificeerd. Gebruikers uploaden die documenten in Trade AI. Op basis van Natural Language Processing en Machine Learning framework ontstaat interpretatie en context. De app geeft bankiers direct toepasbare inzichten.

Maintenance

Tijd, snelheid en veiligheid zijn geboden in Trade Finance. De tijdsdruk is immens en klanten stellen hoge eisen. Verwerkingsprocessen gaan gepaard met een enorme verscheidenheid aan definities en afspraken, de juiste interpretatie en toepassing. Vaak worden er tientallen of honderden aspecten vastgelegd door verkopers, vervoerders, ontvangers, etc. Uiteindelijk moeten bankiers beslissen over een betaling. De belangen zijn dan groot: enerzijds gaat het om vertrouwensrelaties, anderzijds zijn de boetes voor fouten erg hoog.

Bij TeamNETROM is veel kennis aanwezig over de financiële branche en Trade Finance. Dat maakt dat wij processen snel begrijpen, ook op hoog abstractieniveau. Zo kunnen we direct meedenken over het ontwikkelen van de slimste software. In dit geval; een flexibele schil voor Conpend, met meer ontwikkelcapaciteit.

FINANCIAL OVERZICHT INDUSTRIES

User Supervised

Machine Learning

Met Trade AI worden documenten geüpload, gescand en geïnterpreteerd, zodat bankiers snel en veilig besluiten kunnen nemen. Conpend gebruikt User Supervised Machine Learning. Zo creëren bankiers met iedere interpretatie een patroon, waarmee ze ongemerkt het framewerk verder verfijnen. Door het gelogde systeem ontstaat de optimale combinatie van transparantie, flexibiliteit en voortdurende kwaliteitsverbetering.

‘TeamNETROM heeft ons vanaf het begin verrast met hun kennis over de FinTech branche. Ze begrepen de processen en dachten mee bij de ontwikkeling van de gewenste software.’

MARC SMITH

FOUNDER, MANAGING DIRECTOR