Floranti is een online handelsplatform in bloemen en planten.

Floranti is een startup onderneming. Zij bedachten hét platform dat kopers en aanbieders in de bloemen- en plantensector professioneel met elkaar verbindt. Floranti vroeg TeamNETROM mee te werken aan de ontwikkeling van hun platform.

Wat is Floranti?

Floranti is een online handelsplatform in bloemen en planten dat professionele telers en kopers met elkaar verbindt door het koppelen van aanbod en bestelling. De meerwaarde van dit platform zit in de softwarekoppelingen met de systemen van telers en kopers. Het platform biedt veel financiële voordelen door de eenvoudige in- en verkoopmogelijkheden. Dé drie kernpunten: 1. Het bekijken van real-time voorraad. Dit kan door het koppelen van het ERP-systeem van telers met het platform. 2. Aanbieden van deals; Kopers kunnen bieden op (actie)partijen van telers. 3. Telers in de spotlight zetten (promotie). Daarnaast bieden ze bedrijven de mogelijkheid mede-eigenaar te worden en samen te werken aan het succes van Floranti. Inmiddels zijn er meer dan 100 telers te vinden op het platform.

Hoe het begon

“Floranti is opgericht door mensen uit de sector met allemaal verschillende achtergronden. De ideeën waren er geruime tijd, maar in december 2017 zijn we begonnen met het ontwerpen van het platform. We wilden zo snel mogelijk met het platform live gaan, waardoor een lean startup ontwikkelmethode gewenst was. Zo konden we nieuwe ideeën gemakkelijk doorvoeren. NetRom kende ik al vanwege een eerdere ervaring vanuit een andere onderneming, hierdoor was de keuze snel gemaakt om met hen samen te werken. Ruim een halfjaar later zijn we live gegaan.”

Bij TeamNETROM is veel kennis aanwezig over e-commerce en de bloemen- en planten sector. Dit komt door jarenlange ervaring en unieke klantcases. We begrijpen de processen snel, en kunnen direct meedenken over het ontwikkelen van innovatieve software. Daarom kiest Floranti voor TeamNETROM! TeamNETROM denkt mee over nieuwe producten. Waar kunnen we bij u over meedenken?

E-COMMERCE OVERZICHT INDUSTRIES

Waarom TeamNETROM?

“Door de eerdere ervaring met NetRom wist ik al dat ze echte specialisten zijn in software bouw. Ze hebben genoeg mensen in verschillende programmeertalen en dat is wat we nodig hebben. Omdat we voor de lean start up methode kiezen hebben we een speciaal team in Nederland aangenomen. Zij werken dagelijks samen met TeamNETROM aan het platform. Zo kan ons team in Nederland de ideeën verwerken op papier, en ons team in Roemenië de applicaties bouwen. Dankzij de goede samenwerking hebben we het platform in een relatief korte tijd kunnen presenteren en hebben we regelmatig releases. De startup fase zijn we gepasseerd en zitten nu in de scale-up fase ”

“De grootste voordelen van de samenwerking met TeamNETROM is kennis, schaalbaarheid en flexibiliteit. Door de kennis over cloud, database gebruikers en onze branche kunnen we snel schakelen. Met NetRom heb je zoveel kennis in huis. Ze begrijpen onze processen en denken mee over de ontwikkelingen. Doordat we makkelijk kunnen opschalen zit er zeker toekomst in de samenwerking.”

MAURICE VAN WINDEN

OPRICHTER