De LOI is marktleider op het gebied van afstandsonderwijs en biedt meer dan 1000 opleidingen, van korte cursussen tot erkende MBO- en HBO-opleidingen.

ICT speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling, het aanbod en de uitvoering van het afstandsonderwijs. De LOI loopt voorop in het inzetten van nieuwe technologie om het afstandsonderwijs zo toegankelijk mogelijk te maken. Om voorop te blijven lopen is de LOI bezig met een grootschalige vernieuwing van het ICT- landschap en ze vroegen TeamNETROM mee te werken aan hun nieuwe digitale leeromgeving.

Wat is de digitale leeromgeving van de LOI?

“De online leeromgeving, LOI Campus, geeft studenten op elk moment inzicht in hun opleiding en vorderingen daarin. Het biedt contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met onze online studietools. Het doel is om deze leeromgeving interactiever te maken en de User Experience (UX) te verbeteren voor huidige en nieuwe studenten. We moeten optimaliseren om tevreden studenten te behouden en te werven. Daarnaast optimaliseren wij de interne processen zodat deze sneller en efficiënter verlopen.

Hoe het begon

“Ik, maar ook de LOI was al bekend met outsourcing voordat we de samenwerking met TeamNETROM aangingen, aldus René van der Horst. We waren bezig met de interne ontwikkeling van ons nieuwe ICT-landschap. Om dit proces te versnellen, zijn wij op zoek gegaan naar een geschikte partij die ons kon helpen bij de ontwikkeling. TeamNETROM contacteerde mij precies op dát moment. Het versnellen van het project was voor ons erg belangrijk en daarom is snel gesproken over uitbesteding in blended teams. Na een bezoek aan het Development Center in Craiova zijn we definitief met elkaar aan de slag gegaan.“

Bij TeamNETROM is veel kennis aanwezig over e-learning. Dit komt door jarenlange ervaring en unieke klantcases. We begrijpen de processen snel, en kunnen direct meedenken over het ontwikkelen van innovatieve software. Daarom kiest LOI voor TeamNETROM! TeamNETROM denkt mee over nieuwe leeromgevingen. Waar kunnen wij bij u over meedenken?

IT OVERZICHT INDUSTRIES

Groei door TeamNETROM

“Ondertussen werken we alweer ruim een jaar met TeamNETROM samen. Je ziet dat er steeds meer wordt opgeleverd waardoor het draagvlak binnen de LOI groeit. Er werken meerdere scrum teams intern en extern aan het nieuwe ICT-landschap en dat werkt erg fijn en snel. Onze Product Owner heeft meerdere keren per week contact met het team in Craiova. Daardoor gaat de communicatie soepel en kunnen we door de extra capaciteit veel sneller live.”

Meer weten over deze case study,
contact ronald@netrom.nl
of bel +31 (0)30 782 0111.

“We zien TeamNETROM als flexibele schil. We kwamen capaciteit te kort en de kennis en kunde die ze in huis hebben werkt voor ons. We zijn een tevreden klant.”

RENÉ VAN DER HORST

ICT MANAGER