MaraSoft Fleet management systems uit Urk levert software voor onderhoud en fleet management in de maritieme sector.

MaraSoft Fleet management systems uit Urk levert software voor onderhoud en fleet management in de maritieme sector. Ze schakelen TeamNetRom in voor extra ontwikkelcapaciteit. voor hun applicatie genaamd Marad.

Wat is Marad?

Marad is een fleet management systeem voor de maritieme sector. “Het is enorm belangrijk dat schepen tiptop in orde zijn voordat ze de zee op gaan. Goed onderhoud van motoren en installaties is daarbij cruciaal - inclusief de onderhoudsadministratie. Als reder wil je niet alleen goed zicht op het technisch onderhoud, maar ook up-to-date informatie over personeel, uitrusting, bunkervoorraden en conformiteit met veiligheidseisen en de nationale en internationale wet- en regelgeving. Marad is uitgesproken praktisch, gebruiksvriendelijk, makkelijk aan te passen en niet duur. Het is in gebruik op ruim 1200 schepen in de koopvaardij, visserij, offshore, bagger en cruisevaart. Het begon als een eenvoudig administratiesysteem, maar werden door de vraag in de markt genoodzaakt het pakket uit te breiden.”

Toeval bestaat niet

“Rond 2013 waren we in gesprek met Boskalis-dochter Smit Lamnalco. Deze rederij met een vloot van 200 zeeslepers wilde Marad wel in gebruik nemen, maar stelde als voorwaarde dat er een bunkermodule zou komen voor het voorraadbeheer van onder meer ruwe stookolie, diesel en smeerolie. Op hetzelfde moment werden we benaderd door TeamNETROM. Wij geloven niet in toeval. Marad stond in mijn beleving op een kantelpunt. De crisis had hard toegeslagen en hier lag een kans op sterke groei.”

Marasoft kiest voor TeamNETROM vanwege extra ontwikkelcapaciteit en innovatieve softwareontwikkeling. Staat u net als Marasoft op het punt om écht het verschil te maken? Kiest u ook voor TeamNETROM?

TRAFFIC & MOBILITY OVERZICHT INDUSTRIES

Waarom TeamNETROM?

“Ik zag onder ogen dat TeamNETROM iets bood waaraan wij ernstig behoefte hadden: snelheid in het ontwikkelproces. Daar stond tegenover dat we onze kennis en onze broncode zouden moeten overdragen om te kunnen samenwerken. Aan dat idee moest ik eerst even wennen, maar deze kans op groei en ontwikkeling was te mooi om voorbij te laten gaan. Wat daarbij hielp was dat het in de gesprekken met TeamNETROM vanaf het begin goed klikte. NetRom is een solide bedrijf met een zodanige schaalgrootte dat er steeds snel specifieke expertise op uiteenlopende gebieden paraat was.”

“Door het verder professionaliseren van ons ontwikkelproces bij TeamNETROM is niet alleen slagkracht en snelheid ontstaan. De kwaliteit van product en processen is verder verhoogd. Verder is door de kortere time to market, de volumegroei in licenties aanzienlijk versneld.”

PIETER VAN URK

DIRECTOR