Continuous Integration & Continuous Delivery

Op basis van geautomatiseerde stappen ontstaan producten van zoveel mogelijk waarde die zo snel mogelijk bij de klant terechtkomen. CICD wordt daarom gezien als een verlengstuk van agile werken en als enabler voor DevOps-teams.

Meer weten?

Ik wil meer weten!

Code sneller en foutlozer onderbrengen in een hoogpresterende omgeving

Continuous Integration & Continuous Delivery gaan een stap verder dan agile werken en zorgen voor een snellere doorlooptijd van testen en releasen. Op basis van geautomatiseerde stappen ontstaan producten van zoveel mogelijk waarde die zo snel mogelijk bij de klant terechtkomen. CICD wordt daarom gezien als een verlengstuk van agile werken en als enabler voor DevOps-teams.

Continuous Integration & Continuous Delivery voor DevOps

CICD automatiseert het werkproces rondom coderen. Continuous Integration maakt het mogelijk voor developers om gezamenlijk aan een project te werken die door versiebeheer altijd de laatste versie weergeeft. Alle code die een softwareontwikkelaar toevoegt worden automatisch getest, dit zorgt er voor dat de nieuwe code geen problemen veroorzaakt in de bestaande applicatie. Continuous Delivery is een proces waarmee de gewijzigde code terechtkomt in een code repository zoals Github om deze klaar te zetten voor deployment. Het richt zich op het snel en frequent bouwen, testen en releasen van software. Continuous Integration & Continuous Delivery zijn methodieken die het IT-ontwikkelproces optimaliseren, de productiviteit van DevOps-teams verhogen en code sneller en foutlozer onderbrengen in een hoogpresterende omgeving.

Continuous Delivery of Continuous Deployment

Continuous Delivery volgt altijd na Continuous Integration. Bij Continuous Integration wordt er na elke wijziging in de code automatisch een nieuwe versie gebouwd, om vervolgens één of meerdere tests te doen. Als het automatisch testen op orde is, dan is het tijd voor de volgende stap: Continuous Delivery. Alle opgeslagen en geaccordeerde wijzigingen kunnen in productie worden gezet. Dit is nog niet de fase van livegang. Die volgt later bij de Continuous Deployment. Het hele proces is erop gericht om het best mogelijke product voor een organisatie te ontwikkelen. Dat volledig is doorgetest op basis van geautomatiseerde stappen en waarbij wijzigingen foutloos worden doorzet naar de productieomgeving.

CICD via NetRom

NetRom heeft de Continuous Integration & Continuous Delivery methodieken volledig omarmd en geïmplementeerd in een uitgebreid aanbod. Dankzij deze technologie hebben we een basis gecreëerd met een snellere doorlooptijd, minder handmatig werk en directe feedback. Ons DevOps-team is groot fan van automatisch testen en heeft voor een flink aantal opdrachtgevers systemen gebouwd op basis van CICD. Verschillende applicaties worden door TeamNETROM ingezet voor het testen, onder andere: Jasmine, Mocha, Karma, Codeception, QUnit, Nunit, Junit, MSTest, PHPUnit, Protractor, WebDriver.IO, CasperJS, Selenium en Puppeteer. CICD staat het team toe om wijzigingen in de code vaker, sneller en foutlozer door te kunnen voeren. Voor een optimaal eindproduct.

Continuous Integration & Continuous Delivery binnen uw organisatie

In de praktijk is het inrichten van CICD processen bijzonder complex. Wilt u vrijblijvend in gesprek met onze experts om te beoordelen of CICD geschikt is voor uw ontwikkelprocessen?

Technology Experience

Hebben wij een technologische match? Voor vrijwel alle besturingssystemen, ontwikkelmethode of programmeertaal hebben wij de kennis in huis! Bekijk hieronder de meest gebruikte technologieën. Staat uw omgeving er niet bij? Bekijk de lijst met alle technology stacks of vraag het ons na!

Bekijk hier de lijst

Meer weten?

Ik wil meer weten!

FAQs

BURO SCANBRIT

E-commerce

Buro Scanbrit is meerdere malen uitgeroepen tot beste reisorganisatie voor Noordwest-Europa. Het dochterbedrijf van Stena Line verkoopt complete reizen naar Scandinavië, Groot Brittannië en Ierland.

EVENT SOFTWARE BENELUX

IT

Bij het plannen van een concert of een voorstelling ondersteunt de software van ESB alle technische, logistieke, personele, facilitaire en financiële processen voor, tijdens en na het event. TeamNETROM wordt ingeschakeld voor het maken van nieuwe versies van de producten.

GROWPROMOTER

Human Resources

Klanten van GrowPromoter kunnen met het platform zelf onderzoek doen door vragenlijsten te maken en te versturen in eigen huisstijl. TeamNETROM zorgt voor alle softwareontwikkeling voor GrowPromoter.

Meer weten over NETROM? Stuur
mij een mail via ronald@netrom.ro
of bel gelijk naar +31 (0)30 782 0111.