Dilemma: Development Partner vs. Freelancers

Veel bedrijven die software development willen outsourcen worstelen ermee: ga ik voor een development partner of huur ik freelancers in? In deze whitepaper bespreken we alle voor- en nadelen van de twee modellen en leggen we uit in welke situatie welk model het geschiktst is. Alvast een tipje van de sluier: er zijn duidelijke verschillen, maar welke vorm voor een bedrijf het beste is, is vooral afhankelijk van de factoren waaraan men waarde hecht.

Download de whitepaper

Vul hier jouw gegevens in en ontvang direct de whitepaper in jouw mailbox.

Verstuur formulier

IT outsourcing groeit

Met een omzet van vele tientallen miljarden euro’s is de wereldwijde markt van IT-outsourcing enorm. Jaar na jaar zien we groei met dubbele cijfers. Productowner.nl, expert en consultancy dienstverlener op vlak van product ownership, geeft aan in haar jaarlijkse onderzoek onder 1000+ product owners dat 35-40% van de software ontwikkeling in Nederland in feite wordt uitgevoerd door developers in het buitenland. Mede door covid is de acceptatiegraad van IT outsourcing met een remote delivery model enorm gegroeid. Immers: als je met je eigen medewerkers remote werkt, waarom zou je dat dan niet doen met een development partner?

Wanneer kies je voor een development partner en wanneer voor freelancers?

Werken met een development partner en het inhuren van freelancers hoeft in veel situaties niet te concurreren. Alleen wanneer wordt gewerkt met het model ‘aanvulling personeel’, waarbij je met een freelancer op afstand werkt, is er sprake van directe concurrentie. De onderstaande afbeelding beschrijft de verschillende modellen en de bijbehorende situaties voor het inhuren van externe ontwikkelaars. In het geval van de modellen 1 en 2 zijn freelancers de beste keuze. Zzp’ers zijn bovendien het geschiktst als je (snel) één of twee ontwikkelaars nodig hebt.


Bezoek de NetRom Software Campus

Onze campus in Craiova van 30.000m² biedt onze 420 developers een inspirerende omgeving met moderne werkplekken, een restaurant en verschillende sportvelden. Als nearshore development partner specialiseert NetRom zich in het creëren van een werk- en leefomgeving die uitnodigt tot samenwerken, kennis delen en plezier beleven in wat we doen. Dit zorgt bij onze klanten voor continuïteit, behoud van kennis, loyaliteit en toewijding.

Bezoek onze campus
Submit

Plan hier uw kennismakingsgesprek

of bel ons op +31 (0)30 782 0111.