Hoogste score NetRom in
Giarte ITX Monitor 2022

De resultaten van de Giarte IT Xperience Monitor 2022 (ITX) zijn bekend en voor het vierde jaar op rij is NetRom Software één van de grote winnaars. Met een fan score van 96% en de hoogste Customer Satisfaction Score in de IT sector, scoort NetRom Software niet alleen beter dan in 2021, maar zelfs in de top 3 van de gehele benchmark!

In de komende maanden zullen we regelmatig een verdieping op het onderzoek posten, maar in dit artikel delen we alvast de belangrijkste resultaten.

Download de volledige Giarte ITX Monitor 2022

Vul hier jouw gegevens in en ontvang direct het volledige Giarte ITX Monitor rapport in jouw mailbox.

Verstuur formulier

CEO Han in ’t Veld is trots op de resultaten

“Na de prima resultaten van de afgelopen jaren, keken we het onderzoek van dit jaar met vertrouwen tegemoet. Dat de resultaten nog beter zijn, bevestigt dat we met NetRom Software op de goede weg zijn richting een significante speler in de IT markt. ITX biedt praktische inzichten en inspiratie voor het continu verbeteren van de klantervaring. Ons motto ‘employee 1st = customer 1st’ past hier precies bij. Door te investeren in onze eigen mensen, kunnen we kwaliteit en continuïteit bij de klant waarborgen.”

Het IT Xperience-model van Giarte

Het IT Xperience-model voor klantloyaliteit in zakelijke IT-dienstverlening gaat uit van drie pijlers: output, outcome en monetized performance goals. Deze pijlers vormen de verschillende bouwstenen van een succesvolle samenwerking en worden in Giartes IT Xperience Monitor beoordeeld door klanten.

Wij bespreken hieronder per pijler kort de belangrijkste uitkomsten voor NetRom Software, maar brengen in de komende weken een verdiepingsslag per pijler.


Output: Fan score

Voor het tweede jaar op rij heeft NetRom Software een fan score van 96%. Uit alle ondervraagden is de meerderheid dus een 'fan' van de samenwerking. Extra trots zijn we dat geen enkele ondervraagde een 'distractor' is! Dit is een bevestiging van de ontwikkeling en groei die we momenteel doormaken.

Naast de fan score is er ook gevraagd of klanten NetRom actief zouden aanbevelen: de Recommendation Score van 93 is niet alleen ver boven het marktgemiddelde, het is zelfs de hoogste in de gehele benchmark!


Outcome: Customer Satisfaction

NetRom Software scoort ook het hoogst op Customer Satisfaction, door Giarte de Customer Delight Score genoemd. Hierbij wordt gekeken of klanten tevreden zijn met de samenwerking en dit is opgebouwd uit drie verschillende meetpunten: Trust, Recommendation & Expectations. Na een fantastische score vorig jaar (88), hebben we de lat nog hoger gelegd met een score van 89!


Monetized performance goals: Reletting

De laatste belangrijke pijler uit de ITX Monitor gaat over de vraag: "Als je de keuze had, werk je dan in de toekomst weer samen met NetRom voor IT gerelateerde outsourcing?". Op die vraag antwoord maar liefst 77% volmondig met 'JA'. Nog eens 18% geeft aan zeer waarschijnlijk weer met ons samen te gaan werken. Deze gezamenlijke score van 95% positieve reacties laat zien dat ons motte 'employee 1st = customer 1st' ook zijn uitwerking heeft op de relatie met onze klanten!

Over Giarte

Giarte doet al meer dan 15 jaar onderzoek naar de human experience in IT en is de grondlegger van de Xperience Level Agreement (XLA®). XLA is een methode om de beleving van klanten, medewerkers en de business vanuit een menselijk perspectief te benaderen. Xperience Management en XLA® helpt organisaties om optimaal af te stemmen op wat echt belangrijk is voor klanten, medewerkers en de business. De IT Xperience Monitor (ITX) is een jaarlijkse meting van klanttevredenheid over de dienstverlening van toonaangevende en snel opkomende IT-bedrijven in de Nederlandse markt.

Naar Giarte.com
Submit

Plan hier uw kennismakingsgesprek

of bel ons op +31 (0)30 782 0111.