Product owner Masterclass
Pak je agenda er snel bij, want in april organiseert NetRom vier exclusieve product owner Masterclasses op ons nieuwe kantoor in Utrecht. Tijdens deze interactieve sessies delen ervaren professionals uit het veld hun visie op de dynamische rol van product owner. Niet alleen vanuit het perspectief van de product owner zelf, maar juist ook uit die van de manager, klant én nearshore partner. Wat heeft een product owner bijvoorbeeld nodig om een goed idee succesvol te vertalen naar een product? En hoe zorg je als manager voor een omgeving met genoeg vertrouwen en mandaat om totale ownership te faciliteren?

Vier exclusieve masterclasses voor managers & POs
Vanwege de verschillende perspectieven, kennisdeling en praktijkvoorbeelden zijn de sessies niet alleen geschikt voor product owners, maar juist ook voor de managers met wie ze samenwerken. Verwacht geen presentaties boordevol theorie, maar wel veel ruimte voor inspirerende discussies aan de hand van stellingen en Q&A’s. En natuurlijk een gezellige borrel na afloop. Bekijk hieronder de onderwerpen van de masterclasses en schrijf je meteen in. De plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij.
Schrijf je nu in voor de PO Masterclass!
De belangrijkste vaardigheden van een product owner | Do 7 april: 15:30-17:30u
Een goede product owner is communicatief sterk, werkt uitstekend samen, lost snel problemen op en hakt knopen door. Heel fijn, zo’n lijstje met vaardigheden, maar voor de rol van product owner niet altijd even bruikbaar. Want iedere sector, organisatie én product owner is anders.
Die gedachte is het startpunt van deze interactieve masterclass, waarin Tony van Driel (productowner.nl) aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden, oefeningen en stellingen de kritische vaardigheden in kaart brengt van een succesvolle product owner anno 2022. Ook: waarom deze vaak verschillen iemands achtergrond, rol, het product én de zwaarte van het project. Om de praktijk te belichten, vertelt Jochem Beek (Head of Product Development bij Transdev) vervolgens over een omscholingstraject van zijn collega’s naar product owners.
Bekijk hier het programma van de masterclass en schrijf je in!
Een omgeving creëren voor ownership en verantwoordelijkheid | Do 14 april: 15:30-17:30u
Een product owner hakt knopen door. Zo simpel is het. Maar om volledige ownership over het product te krijgen, is er verantwoordelijkheid, autonomie, mandaat, budget én vertrouwen nodig. Niet alleen van bovenaf, maar ook binnen het team. Hoe zorg je als manager voor een omgeving waarin je al die zaken kan faciliteren, en wat zijn daar de voor- en nadelen van? En durf jij als manager wel een deel van je verantwoordelijk af te geven aan de product owner?
Tony van Driel (productowner.nl) gaat aan de hand van praktijkvoorbeelden dieper in op deze thema’s. Daarna bespreekt Sarah Gruneisen (Engineering Manager FinTech & Agile coach bij bol.com) hoe belangrijk het is om product owners de volledige vrijheid, vertrouwen en beslissingsbevoegdheid te geven als het om de backlog gaat. Aan het einde is er ruimte voor discussie aan de hand van verschillende interessante stellingen.
Bekijk hier het programma van de masterclass en schrijf je in!
Van eerste idee naar succesvol product | Do 21 april: 15:30-17:30u
Product owners kunnen een wereld visualiseren die anderen (nog) niet kunnen zien. Hun visie gaat verder dan de klantvraag, en voorspelt wat de klant nodig heeft in de toekomst. Bovendien weten ze welke concrete stappen gezet moeten worden om die toekomst te bereiken.
Sander Baraké (product owner bij Ridder) gaat tijdens een vraag- en antwoordsessie in op de vraag hoe product owners samen met ontwikkelpartners een visie vertalen naar een succesvol product. Tony van Driel(productowner.nl) zal na het delen van theorie en praktijkvoorbeelden op basis van stellingen een discussie leiden over interessante vraagstukken. Is de eindgebruiker bijvoorbeeld de belangrijkste pijler voor het vormen van een MVP? En moet de product owner tenminste een volle dag werken met eindgebruikers, of is dat niet altijd nodig? Tot welke mate is het goed om partners vroegtijdig te betrekken tijdens het creëren van een visie en roadmap?
Bekijk hier het programma van de masterclass en schrijf je in!
Scrum en de agile mindset in gedistribueerde teams | Do 19 mei: 15:30-18:00u
Binnen een agile werkomgeving wordt vaak het belang genoemd van co-locatie. Maar na een pandemie, een wereld die steeds virtueler wordt, en de groeiende populariteit van nearshoring, moet je als organisatie ook volgens scrum en agile kunnen werken met gedistribueerde teams. En dat gaat niet vanzelf.
Ivan Roth (CCO NetRom) gaat over dit onderwerp in gesprek met Tony van Driel (productowner.nl), Danny Dreverman (Scrum en Agile coach) en Han in ‘t Veld (CEO NetRom). Wat zijn de belangrijkste succesfactoren voor succesvol werken in gedistribueerde teams met een nearshore partner? Wat is de rol van de product owner daarin? En wat wordt nou eigenlijk bedoeld met Scaled Agile? Door praktijkvoorbeelden, succesverhalen én valkuilen met elkaar te delen, wordt duidelijk hoe je ook succesvol kan werken volgens Agile en Scrum als je niet onder één dak werkt. Aan het einde is ruimte voor een Q&A en discussie aan de hand van stellingen.
Bekijk hier het programma van de masterclass en schrijf je in!
Meld je nu aan!
Meld je nu aan voor een van deze masterclasses. We ontvangen je graag op ons nieuwe kantoor aan de Papendorpseweg 83 te Utrecht. Wees er snel bij, want de beschikbare plaatsen zijn beperkt. Eerst meer weten of de rol van product owner? Lees dan onze gratis whitepaper: Succesvolle en gelukkige product owners.


Whitepaper: Succesvolle en gelukkige product owners
Goede product owners zijn schaars. Er is anno 2022 ontzettend veel vraag naar mensen met ervaring binnen een bepaalde sector én die beschikken over de veeleisende lijst van vaardigheden die van een product owner gevraagd worden. Product owners weten bovendien als geen ander hoe ze erachter komen wat er wordt gevraagd vanuit de business, en zetten stapsgewijs een visie om in realiteit. Daarom moeten ze gemotiveerd, effectief en enthousiast hun werk kunnen doen.
In deze whitepaper geven we 8 tips hoe je dat voor elkaar krijgt.
FAQs
BLOG
BURO SCANBRIT
E-commerce
Buro Scanbrit is meerdere malen uitgeroepen tot beste reisorganisatie voor Noordwest-Europa. Het dochterbedrijf van Stena Line verkoopt complete reizen naar Scandinavië, Groot Brittannië en Ierland.
EVENT SOFTWARE BENELUX
IT
Bij het plannen van een concert of een voorstelling ondersteunt de software van ESB alle technische, logistieke, personele, facilitaire en financiële processen voor, tijdens en na het event. TeamNETROM wordt ingeschakeld voor het maken van nieuwe versies van de producten.
GROWPROMOTER
Human Resources
Klanten van GrowPromoter kunnen met het platform zelf onderzoek doen door vragenlijsten te maken en te versturen in eigen huisstijl. TeamNETROM zorgt voor alle softwareontwikkeling voor GrowPromoter.