02 juni 2022

CASESTUDY: De kas wordt steeds slimmerIn de moderne glastuinbouw worden vele sensoren gebruikt. Telers kunnen zo allerlei variabelen in de kas meten en regelen om de groeistrategie van de gewassen te optimaliseren. Ridder ontwikkelt en implementeert dergelijke slimme oplossingen en systemen.

Ridder: marktleider in greentech

Greentech is belangrijk voor onze eigen tuinbouw én een belangrijk exportproduct. Als een van de marktleiders helpt Ridder tuinbouwbedrijven en toeleveranciers om zo succesvol mogelijk te kunnen zijn. Als innovatieve partij winnen ze daar zelfs prijzen mee, waaronder de prestigieuze GreenTech Innovation Awards.


Data-analyse in de kas

De laatste jaren is er volgens Ronald Debeij, manager product development en R&D bij Ridder, steeds meer aandacht voor grootschalige en geautomatiseerde data-analyse in de kas. De toepassing van innovatieve producten en oplossingen lopen uiteen van mechanische systemen – bijvoorbeeld om water- of luchttoevoer te regelen – tot digitale diensten en zelfs robotisering. Zo werkt Ridder bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van een plukrobot voor tomaten.

Softwareontwikkeling outsourcen

Inmiddels werken NetRom en Ridder al enkele jaren succesvol samen. Bijvoorbeeld aan:

- Een Proof of Concept voor een applicatie voor tuinbouwmanagers.
- HortOS, een open samenwerkingsplatform.
- Ridder Productive, een productiviteitsmodule.
- En een module voor oogstvoorspellingen.

Meer lezen over de samenwerking tussen Ridder en NetRom en de strategische waarde hiervan? Dat kan in onze klantcase die we samen met Giarte hebben opgesteld.

Download hier 'De kas wordt steeds slimmer'

Ik wil de whitepaper!


Plan hier uw kennismakingsgesprek

of bel ons op +31 (0)30 782 0111.