24 september 2019

ICELAKE NEEMT MEERDERHEIDSBELANG IN NETROM

Breda | Private equity investeerder IceLake Capital neemt een meerderheidsbelang in de Nederlands-Roemeense softwareontwikkelaar NetRom. De investeringsmaatschappij neemt de aandelen over van een groep ‘informal investors’ van wie het overgrote deel sinds de oprichting in 1999 als aandeelhouder bij NetRom betrokken was. Ook oprichter/CEO Han in ’t Veld en COO Mircea Negrila hebben hun belang in de onderneming uitgebreid. Partijen verstrekken geen nadere financiële details van de transactie.

Softwareontwikkelaar NetRom krijgt met nieuwe strategische grootaandeelhouder IceLake Capital meer dan alleen nieuw kapitaal

NetRom is met een jaaromzet van circa €20 miljoen en meer dan 330 ontwikkelaars hoofdzakelijk actief vanuit de Roemeense universiteitsstad Craiova. Daarnaast is NetRom in Nederland actief met kantoren in Breda en Arnhem. NetRom heeft zich de afgelopen 20 jaar ontwikkeld tot een van de belangrijkste softwareontwikkelaar- en kennispartners van Nederlandse softwarebedrijven en corporate eindgebruikers. Veel kennis is opgebouwd met softwareontwikkeling in specifieke sectoren, zoals onder meer in de telecom-, fintech- en healthcare-sectoren.

Han in ’t Veld, CEO van NetRom zegt in een toelichting. “Met de komst van IceLake Capital hebben we ons niet alleen verzekerd van een sterke investeerder, maar tevens van een actieve partner om de gewenste groei van de onderneming optimaal te borgen en waar mogelijk met gerichte overnames te versterken.”

Deze groei zal volgens de topman de komende jaren hoofdzakelijk in het ontwikkelingscentrum van de organisatie in Craiova (Roemenië) plaatsvinden. Zo investeert NetRom de komende jaren meer dan €10 miljoen in de bouw van een unieke bedrijfscampus van 30.000 m2 met de meest moderne faciliteiten gericht op een zo optimaal mogelijk leef- en werkklimaat voor de honderden medewerkers in Roemenië, in permanente kennisontwikkeling van de software-ontwikkelaars en in het rekruteren van het beste IT-talent dat jaarlijks afstudeert aan hoog aangeschreven universiteiten. Ook gerichte overnames ter versterking van het hoofdkantoor in Nederland en extra investeringen in de organisatie in Midden- en Oost-Europa sluit de onderneming niet uit.

IceLake Capital is opgericht in 2018 en investeert in bedrijven in de business services en software sectoren met een EBITDA tussen de €3 en €10 miljoen. De grondleggers hebben een achtergrond in private equity en als ondernemer.

Bovenstaand beeldmateriaal (en meer) is vrij van rechten te gebruiken en is in hoge resolutie te downloaden via een klik op deze link.

Voor meer informatie kunt u contact
opnemen met intveld@netrom.ro
of bel naar +31 (0)30 782 0111.