02 mei 2022

Whitepaper: Agile werken in een remote setting

Agile werken is niet meer weg te denken in de wereld van software development. Maar hoe ga je hiermee om wanneer teamleden zijn verspreid over meerdere locaties? Arie van Bennekum, een van de grondleggers van het Agile Manifesto, beschrijft in deze whitepaper de best practices om ook in een remote omgeving Agile te kunnen werken.

Agile: meer dan een werkmethode

Agile werken kun je zien als een continue beweging en verbetering van de manier waarop mensen effectief samenwerken en communiceren. Het is dus meer dan alleen de implementatie van een werkmethode. Hoewel de uitgangspunten hetzelfde blijven, kun je ze op uiteenlopende manieren toepassen in verschillende situaties. Dus ook als teams niet op dezelfde plek werken.

Voorkom trage release cycles en een verlate time-to-market

Het succes van een Agile project zit in de start, door ervoor te zorgen dat de juiste mensen op het juiste moment met elkaar de juiste dialoog aangaan. Op die manier voorkom je nare verrassingen die vrijwel altijd tot vertraging leiden. Precies wat je niet wilt met Agile werken, aangezien je alleen businesswaarde genereert wanneer je live gaat. Binnen nearshoring heb je te maken met gedistribueerde teams. Ontwikkelaars, account managers, productowners en andere stakeholders zijn verspreid over meerdere locaties, vaak zelfs in verschillende landen.

Nearshoring en Agile werken, is dat mogelijk?

Technologie maakt het mogelijk om toch Agile te kunnen werken, ook als je elkaar niet face-to-face ziet. Dat roept verschillende vragen op:

- Hoe deel je de verantwoordelijkheid en creëer je, ondanks de afstand tussen teams, maximale waarde voor je organisatie met minimale vertraging en optimaal overleg?
- Hoe ga je om met de fysieke scheiding van teamleden, klanten en leveranciers als je volgens een methode werkt waar dagelijkse interactie juist zo’n belangrijke voorwaarde is?

De antwoorden op onder andere deze vragen vind je in de whitepaper. Verder licht Arie van Bennekum toe welke verschillende rollen een nearshore team vervult en wat de best practices zijn om teams optimaal te laten presteren.

Download hier 'Agile werken in een nearshore omgeving'

Ik wil de whitepaper!


Meer weten over deze whitepaper?
Contact ronald@netrom.nl
of bel naar+31 (0)30 782 0111.