23 mei 2022

Whitepaper: Dit zijn dé KPI’s voor externe softwareontwikkeling

Ben je bekend met dé succesfactor voor een geslaagde samenwerking als het gaat om externe softwareontwikkeling? Dat is het meten van relevante KPI's. We weten dat dit geen gemakkelijke taak is en verre van gestandaardiseerd. Daarom hebben we samen met de Software Improvement Group (SIG) onze expertise gebundeld om je te helpen bij het meten van bedrijfsresultaten, productiviteit, kwaliteit van de code en het softwareontwikkelingsproces.

Meet bedrijfsresultaten met KPI's

Samen met SIG hebben we gewerkt aan meerdere softwareprojecten. Het resultaat is dat we een solide beeld hebben bij hoe je het beste je KPI's vorm kunt geven voor externe softwareontwikkeling. Eén ding weten we zeker: je KPI's moeten gekoppeld zijn aan de bedrijfsresultaten. En deze KPI's moeten antwoord geven op belangrijke vragen over: het bereiken van specifieke doelstellingen, het genereren van inkomsten en het verbeteren van de gebruikerstevredenheid.

De verantwoordelijkheid delen

Als het gaat om het product of de applicatie die wordt ontwikkeld, zijn bedrijfsresultaten altijd een gedeelde verantwoordelijkheid tussen het intern productmanagement en (externe) ontwikkelteams. Daarom moet het team op de hoogte zijn van de KPI's. Evalueer de KPI’s dan ook als het resultaat van de gezamenlijk inspanning. Vergeet verder niet om een aantal KPI's op te stellen die de impact van het team op het bedrijfsresultaat weergeven.

In vijf stappen naar een relevant KPI-framework

Het hebben van een KPI-framework in samenspraak met je softwarepartner is van cruciaal belang voor een effectieve samenwerking en een succesvol project. Beide partijen moeten het eens zijn over de KPI’s en het is af te raden om hiervoor een standaardtemplate te gebruiken. Daarom bespreken we in deze whitepaper de vijf stappen die nodig zijn om een relevant KPI-framework op te stellen. Verder gaan we in op welke KPI’s relevant zijn voor het meten van:

- Productiviteit
- De kwaliteit van code
- Het verloop van het softwareontwikkelingsproces
- De samenwerking met je softwarepartner

Download hier 'Dit zijn dé KPI's voor outsourced softwareontwikkeling'

Ik wil de whitepaper!


Meer weten over deze whitepaper?
Contact ronald@netrom.nl
of bel naar+31 (0)30 782 0111.