13 december 2022

Whitepaper:
Testing in Software Development

Effectieve softwareontwikkeling – dus de snelle oplevering van betrouwbare systemen – staat of valt met kwaliteit. Systemen van hoge kwaliteit zijn gemakkelijker om aan te werken, vertonen minder defecten en gaan niet kapot wanneer er nieuwe functies worden toegevoegd. Hoogwaardige systemen zijn echter het resultaat van strenge tests. In dit artikel bekijken we hoe testbare systemen worden gebouwd, de voordelen van dergelijke systemen en bekijken we oa. handmatig en geautomatiseerd testen.

De voordelen van het bouwen van testbare systemen

Testen dwingt kwaliteitseigenschappen aan een systeem, wat betekent dat het moeilijker wordt om een systeem van lage kwaliteit te maken. De snelste manier om een systeem te bouwen komt overeen met de beste manier om een systeem te bouwen - en dat komt door testen. Op deze manier zorgen testen ervoor dat systemen in de loop van de tijd van hogere kwaliteit worden, waardoor de bovengenoemde voordelen toenemen naarmate een project vordert.

Soorten geautomatiseerd testen

Er zijn verschillende brede categorieën van geautomatiseerd testen. In deze whitepaper bekijken we het testen van eenheden, acceptatietesten en end-to-end testen.


Best practices voor geautomatiseerd testen


Hier zijn enkele van de best practices van geautomatiseerd testen, die u zullen helpen uw testprocessen soepel te laten verlopen.

- Houd testsuites zo klein mogelijk. Probeer de run-time snel te houden en besteed niet teveel tijd aan onderhoud.

- Focus op wat het systeem moet doen; niet op wat het niet zou moeten doen. Dit betekent dat je de verwachte flow test, niet alle mogelijke foutflows.
- Focus op kritieke paden. Hoe groter de schade als er iets misgaat, hoe belangrijker het is om automatisch te testen.
- Tests hebben net als code refactoring nodig. Schone tests zijn net zo belangrijk als schone code. Plan regelmatig tijd in om uw tests op te schonen en zorg ervoor dat u tests refactort terwijl u werkt aan iets dat ze raakt.
- Test mag niet afhankelijk zijn van de presentatie van de grafische gebruikersinterface (GUI). GUI's zijn vluchtig. GUI-tests moeten gebaseerd zijn op de elementen in de gebruikersinterface, zoals knoppen en velden, maar niet op zaken als positie of kleur.

Download hier 'Testing in Software Development'

Ik wil de whitepaper!


Plan hier uw kennismakingsgesprek

of bel ons op +31 (0)30 782 0111.