OCR

OCR, ofwel optische tekenherkenning, wordt ontwikkeld met Optical Character Recognition software. De techniek achter deze software zorgt voor een optimale conversie van papieren documenten naar een werkbaar digitaal formaat. Na het scannen van de bedrijfsdocumenten ontstaat er een leesbaar en bewerkbaar document die geëxporteerd kan worden naar een tekstverwerker. Alleen gebruikers met de juiste rollen en rechten kunnen het document bewerken.

Meer weten?

Ik wil meer weten!

Optical Character Recognition (OCR) software converteert papieren documenten

OCR, ofwel optische tekenherkenning, wordt ontwikkeld met Optical Character Recognition software. De techniek achter deze software zorgt voor een optimale conversie van papieren documenten naar een werkbaar digitaal formaat. Na het scannen van de bedrijfsdocumenten ontstaat er een leesbaar en bewerkbaar document die geëxporteerd kan worden naar een tekstverwerker. Alleen gebruikers met de juiste rollen en rechten kunnen het document bewerken.

Waarom Optical Character Recognition software

Simpel uitgelegd herkent OCR software tekst vanaf een gescand document. De tekst van de gemaakte afbeelding wordt foutloos omgezet naar een bewerkbare digitale tekst. Dat omzetten van informatie verloopt snel en betrouwbaar, zodat een controle niet nodig is. In vergelijking met handmatig gegevens overtypen, is het gebruik van OCR software vele malen sneller en efficiënter. Optical Character Recognition software inzetten bij de financiële administratie zorgt voor een significante tijdsbesparing. Tijd die ingezet kan worden voor de optimalisatie van andere werkzaamheden en projecten. Bepaal de koppelingen en wat er met de gegevens moet gebeuren voor een volwaardige ondersteuning. OCR is vaak een onderdeel van scansoftware of document management systemen.

Voordelen Optical Character Recognition software

OCR software speelt een grote rol in de paperless office trend, waarbij papieren documenten steeds meer een digitale vorm aannemen. Minder papier en daardoor minder impact op het milieu. Dan zijn er nog de praktische voordelen van Optical Character Recognition voor organisaties die papieren documenten versturen en ontvangen, zoals facturen, poststukken en meer. NetRom zet de bekendste voordelen van optische tekenherkenning software op rij:
- Niet meer handmatig intypen van allerlei gegevens.
- Scan eenvoudig met scan- en OCR software en exporteer naar een tekstverwerker.
- Na het scannen is de tekst doorzoekbaar en indexeerbaar.
- Opgeslagen bestanden hebben een kleiner formaat dan het origineel.
- Documenten zijn bewerkbaar en deelbaar op basis van rollen en rechten.

Optical Character Recognition software via NetRom

OCR is geavanceerde software op basis van machine learning of AI (Artificial Intelligence) die bespaart op kosten, manuele handelingen, papier en tijd. Op basis van de klantvereisten wordt de beste OCR oplossing gekozen. Behoud de regie over het document en pas eenvoudig de inhoud aan. De gegevens komen terecht in bijvoorbeeld het ERP of financiële systeem voor verdere verwerking. Optical Character Recognition software maakt het voor organisaties mogelijk om bonnen, facturen, poststukken en contracten binnen korte tijd om te zetten naar gestructureerde data. Wij ondersteunen organisaties met het optimaliseren en efficiënter maken van werkprocessen op basis van OCR software.

Cases met OCR software

NetRom heeft al veel organisaties geholpen bij de implementatie van Optical Character Recognition (OCR) software. In onze cases leest u hoe u profiteert van het snel digitaal leesbaar en bewerkbaar maken van papieren bedrijfsdocumenten.

Whitepaper: hoe in-house software ontwikkeling zorgt voor een hogere klantwaardering bij VodafoneZiggo

We hebben een whitepaper uitgebracht over de samenwerking tussen VodafoneZiggo, Software Improvement Group (SIG) en NetRom Software. Het bouwen van in-house capaciteit voor softwareontwikkeling is het centrale thema op de agenda. Dit herkennen wij als een trend die een reeds groeiende verschuiving naar dienstverleners op het gebied van Outsourced Product Development (OPD) met vertical specific capabilities aanzienlijk heeft versneld.

Download de whitepaper

Meer weten?

Ik wil meer weten!

BURO SCANBRIT

E-commerce

Buro Scanbrit is meerdere malen uitgeroepen tot beste reisorganisatie voor Noordwest-Europa. Het dochterbedrijf van Stena Line verkoopt complete reizen naar Scandinavië, Groot Brittannië en Ierland.

EVENT SOFTWARE BENELUX

IT

Bij het plannen van een concert of een voorstelling ondersteunt de software van ESB alle technische, logistieke, personele, facilitaire en financiële processen voor, tijdens en na het event. TeamNETROM wordt ingeschakeld voor het maken van nieuwe versies van de producten.

GROWPROMOTER

Human Resources

Klanten van GrowPromoter kunnen met het platform zelf onderzoek doen door vragenlijsten te maken en te versturen in eigen huisstijl. TeamNETROM zorgt voor alle softwareontwikkeling voor GrowPromoter.

Meer weten over NETROM? Stuur mij een
mail via ronald@netrom.nl
of bel gelijk naar +31 (0)30 782 0111.