John Niesing
ICT manager Buro Scanbrit
Onze klanten kiezen voor premium reizen. Wij voor premium software.
Buro Scanbrit wordt al jarenlang uitgeroepen tot de beste reisorganisatie voor Noordwest-Europa. De dochter van Stena Line verkoopt complete reizen naar Scandinavië, Groot Brittannië en Ierland. Met het door NetRom Software gebouwde calculatiesysteem ontwikkelt Buro Scanbrit binnenkort aantrekkelijke reisvoorstellen op basis van grote hoeveelheden parameters. ICT manager John Niesing vertelt hoe de samenwerking verloopt.

"Ons handelsmerk is de kwaliteit van onze reizen. Onze productmanagers kennen iedere bestemming uit eigen ervaring en maken veel lange inkoopreizen. We zijn marktleider omdat we onze klanten daardoor het echte vakantiegevoel kunnen geven. We werken iets anders dan wat wij hier de bak-en-braad-markt noemen. Je kunt bij ons ook online boeken, maar bij een 22-daagse rondreis bij de Noordkaap komt echt wat meer kijken dan bij de gemiddelde strandvakantie: aansluitingen moeten kloppen, accommodaties moeten beschikbaar zijn en mensen moet niet verreisd raken. Onze bestemmingen zijn misschien iets duurder, maar onze doelgroep van goeddeels iets oudere rustzoekers kiest heel bewust voor die extra kwaliteit.

Van vier systemen naar één

De organisatie is in de loop van de tijd steeds meer systemen gaan gebruiken. In de jaren negentig waren er voor één reis vier systemen nodig: voor het boeken van ferrytickets, voor de accomodaties, voor het factureren en voor de financiële administratie. En dan heb ik het nog niet over planning, roostering en relatiebeheer. Rond de eeuwwisseling werd er één nieuw systeem ontwikkeld dat al deze verschillende processen ondersteunde: Kanteff. De implementatie had zo veel voeten in de aarde dat er een projectmanager voor moest komen om een en ander weer vlot te trekken en daadwerkelijk te implementeren in de organisatie. Dat was ik. Kanteff wordt nog steeds gebruikt en ondersteund en is inmiddels ook vergaand aangepast aan onze specifieke wensen.

Calculatie

Enkele jaren geleden werd duidelijk dat we behoefte hadden aan een krachtig, modern calculatiesysteem. Zoals ik al vertelde, stellen wij reizen samen uit diensten en producten van grote aantallen leveranciers. Het gaat al gauw om zes of acht accommodaties, waarvan de aanbieders net als de meeste vervoerders werken met sterk uiteenlopende condities, periodes en tarieven. Uniformiteit is ver te zoeken. Ons nieuwe systeem stelt ons in staat alle informatie in een grote pot te gooien, te controleren en zodanig te bewerken dat we onze eindgebruikers een profijtelijk en aantrekkelijk aanbod kunnen presenteren.

Agile

Bij onze zoektocht naar een ontwikkelpartner voor dit nieuwe systeem kwamen we in contact met NetRom Software. Al bij het eerste contact was er een klik en onze eerste indrukken werden bevestigd tijdens een bezoek aan Craiova. Het team dat voor ons werkt, was binnen de kortste keren thuis in de methodes en de workflow binnen onze ICT afdeling. Door te kiezen voor deze methode hebben we de kwaliteit van het hele ontwikkelproces goeddeels van tevoren geborgd, terwijl we tegelijk profiteren van de voordelen van agile ontwikkeling.

IJsvissen

Met diezelfde methode hebben we twee andere projecten gerealiseerd. Het ene is een specifieke winter-campagnesite met een klikbare kaart. De gebruiker kan een winterexpeditie samenstellen op basis van standaardreizen die hij combineert met events als een elandsafari en activiteiten als ijsvissen. Het andere is een radicaal vernieuwd proces voor het samenstellen en publiceren van de gidsjes voor onze reizen. In plaats van het zeer arbeidsintensieve ontwikkelen van content in Word en publicatie als pdf kiezen we nu voor het aanzienlijk efficiëntere assembleren van sets content uit een database. Dat levert nu nog steeds een boekje op, maar in de toekomst ook een app die volledig is afgestemd op de wensen van de gebruiker.

Meerwaarde

NetRom Software blijkt hier niet alleen goed thuis in alles wat te maken heeft met webtechnologie en databasehandling, maar ook in zaken als design, interfacing en integratie. Wij werken met een projectmanager als contactpersoon, die zo weinig mogelijk op de voorgrond treedt maar wel ons team aanstuurt. Ondertussen waarborgt hij dat de vereiste expertise in de volle breedte en diepte in dat team is vertegenwoordigd. Al vrij snel hebben we tegen ze gezegd: jullie hebben de kennis en ervaring op deze specifieke terreinen, dus denk ook mee met ons hoe wij bijvoorbeeld onze specificaties beter kunnen aanleveren. Dat levert veel op: we zijn nu gelijkwaardige en strategische partners. Onze klanten kiezen voor premium reizen. Wij voor premium software."

Interesse?

We vertellen u graag meer.

Contact