Quality assurance & automated testing

Quality assurance en automated testing draaien om het beheren en verbeteren van de softwareontwikkelprocessen en de kwaliteit van de code. Daarmee zorgen we dat alle afzonderlijke onderdelen van het ontwikkelproces optimaal werken zodat het softwareproduct op basis van de juiste non-functionals, zoals onderhoudbaarheid van de code, wordt samengesteld.

Meer weten?

Ik wil meer weten!

Aandacht voor een kwalitatief productieproces inclusief toetsing

We testen de kwaliteit van het eindproduct om op basis van de geldende eisen en normen en de verwachtingen van de eindgebruiker.

Waarom quality assurance & automated testing

Quality assurance staat voor kwaliteitsborging en is één van de belangrijkste onderdelen in softwareontwikkeling, met de focus op het programmeren en het testen van software. Testen gebeurt op basis van de vooropgestelde vereisten, waarbij een testplan wordt opgesteld inclusief het schrijven van de tests en het plannen van de testactiviteiten. De resultaten hiervan worden vastgelegd voor de kwaliteitsborging van de software. Quality assurance en automated testing zorgen samen voor het beheren, verbeteren en testen van kwalitatieve softwareontwikkeling. Het proces is cruciaal voor het succes en de ontvangst van web- en mobiele apps. Eventuele bugs of fouten worden zo voorkomen of eenvoudig verholpen.

Quality assurance in de praktijk

Quality assurance is ontworpen om ervoor te zorgen dat de software betrouwbaar en stabiel werkt. Met het testen worden onder andere de functionaliteit, prestaties, beveiliging, bruikbaarheid van de software meegenomen voor een gebruiksvriendelijk eindproduct zonder gebreken. Mocht de eindgebruiker de software anders gebruiken dan bedoeld is, dan wordt duidelijk aangegeven dat er bijvoorbeeld meer informatie of extra gegevens nodig zijn. Uiteindelijk ontstaat er een intuïtieve omgeving die iedereen kan gebruiken. De software heeft de benodigde functionaliteit en werkt optimaal, passend bij de behoeften van de eindgebruikers. Met Quality assurance en uitvoerig testen wordt ervoor gezorgd dat zij precies datgene ontvangen wat ze verwachten. Het volledige ontwikkelproces wordt doorlopen, getest en gecontroleerd door de gespecialiseerde softwareontwikkelaars.

Quality assurance & automated testing via NetRom

Voor ons is Quality assurance een integraal en onlosmakelijk onderdeel van software ontwikkeling. NetRom beschikt over een QA afdeling van 70 test engineers, waarvan de meerderheid ISTQB gecertificeerd is. Wij werken op basis van heldere afspraken, gestructureerde communicatie en duidelijke checklists. Daarmee is een vertrouwd, helder en transparant software-ontwikkelproces van stap tot stap gegarandeerd. NetRom heeft kwaliteit van de code erg hoog in het vaandel staan en werkt veelvuldig samen met partners zoals de Software Improvement Group, onder andere om de onderhoudbaarheid van de code te borgen.

Quality Assurance binnen uw organisatie

Veel organisaties hebben nog geen volwassen proces voor het testen van de ontwikkelde software waarbij er bijvoorbeeld systematische regressietesten voor de gehele applicatie of software oplossing worden gedaan. Laat staan dat er gekeken wordt naar geautomatiseerde testen als onderdeel van het Quality Assurance proces. NetRom kan daarin ondersteuning bieden.

Whitepaper: hoe in-house software ontwikkeling zorgt voor een hogere klantwaardering bij VodafoneZiggo

We hebben een whitepaper uitgebracht over de samenwerking tussen VodafoneZiggo, Software Improvement Group (SIG) en NetRom Software. Het bouwen van in-house capaciteit voor softwareontwikkeling is het centrale thema op de agenda. Dit herkennen wij als een trend die een reeds groeiende verschuiving naar dienstverleners op het gebied van Outsourced Product Development (OPD) met vertical specific capabilities aanzienlijk heeft versneld.

Download de whitepaper

Meer weten?

Ik wil meer weten!

BURO SCANBRIT

E-commerce

Buro Scanbrit is meerdere malen uitgeroepen tot beste reisorganisatie voor Noordwest-Europa. Het dochterbedrijf van Stena Line verkoopt complete reizen naar Scandinavië, Groot Brittannië en Ierland.

EVENT SOFTWARE BENELUX

IT

Bij het plannen van een concert of een voorstelling ondersteunt de software van ESB alle technische, logistieke, personele, facilitaire en financiële processen voor, tijdens en na het event. TeamNETROM wordt ingeschakeld voor het maken van nieuwe versies van de producten.

GROWPROMOTER

Human Resources

Klanten van GrowPromoter kunnen met het platform zelf onderzoek doen door vragenlijsten te maken en te versturen in eigen huisstijl. TeamNETROM zorgt voor alle softwareontwikkeling voor GrowPromoter.

Meer weten over NetRom? Stuur mij een
mail via ronald@netrom.nl
of bel gelijk naar +31 (0)30 782 0111.