Software development & maintenance dienstverlening

Het belangrijkste wat wij doen voor onze partners is het ontwikkelen en onderhouden van innovatieve software. Heeft u ontwikkelcapaciteit nodig mét sectorspecifieke kennis? Dan denken wij graag met u mee. Wij zijn uw flexibele schil van kennis en capaciteit met 20+ jaar ervaring.

Meer weten?

Ik wil meer weten!

Het ontwikkelen en onderhouden van innovatieve software

Het belangrijkste wat wij doen voor onze partners is het ontwikkelen en onderhouden van innovatieve software. Heeft u ontwikkelcapaciteit nodig mét sectorspecifieke kennis? Dan denken wij graag met u mee. Wij zijn uw flexibele schil van kennis en capaciteit met 20+ jaar ervaring.

Van code schrijven en testen tot het eindproduct opleveren

Met software development of softwareontwikkeling worden veel uiteenlopende bedrijfsprocessen verbeterd door ze te automatiseren en vereenvoudigen. Voor Independent Software Vendors (ISV’s) is dit hun bestaansrecht. Ze creëren een software product om in te spelen op de behoeften van organisaties en corporate eindgebruikers. Deze ISV’s hebben veelal zeer volwassen software ontwikkelprocessen en behoefte aan een lange-termijn partner die ondersteunt in het volledige softwareontwikkelingsproces. In toenemende mate is in-house software development een interessante optie voor corporate eindgebruikers, die niet perse een software product als core business hebben. Deze bedrijven omarmen interne software ontwikkeling met op maat gemaakte oplossingen voor veeleisende klanten en consumenten.

Software development capaciteit en kennis

Goede software developers zijn schaars. Veel softwarebedrijven en corporate eindgebruikers zijn niet in staat om voldoende talent aan te trekken om deze behoeften intern in te vullen. Software development nearshoring speelt in op de tekorten in de markt. Dit wordt gerealiseerd door een dedicated - volledig beschikbaar nearshore team voor uw organisatie - of blended - een mix van eigen developers en van een nearshore partner - software development team dat een vergelijkbare tijdzone of regio deelt, opereert als een soort dochteronderneming, en werkt vanuit speciale faciliteiten. Nearshoring combineert de beste eigenschappen van Onshore en Offshore Software Development door onmiddellijke en kostenefficiënte toegang tot deskundige software-engineers.

Nearshore software development in de praktijk

In de praktijk is het niet eenvoudig om een remote software development team op eenzelfde of zelfs hogere velocity te krijgen dan eigen, lokale software development teams. In onze ervaring zijn er vijf kritische succesfactoren voor een high-performing nearshore software development team:
1. Continuïteit in de ontwikkelaars in dienst van de nearshore partner. Een hoog verloop is onhandig voor klanten in verband met de hoeveelheid kennisverlies.
2. Kennis en ervaring in kennis-specifieke verticals zoals industrieën, bedrijfskritische processen of technische capabilities.
3. Het borgen van kwaliteit in het produceren van de code onder andere door de focus op non-functionals van code zoals maintainability, security en reliability.
4. Goede aansluiting van agile processen gericht op overdracht van kennis van de product owner naar het development team.
5. Een gedeelde commitment op performance outcomes.

Software development & maintenance dienstverlening via NetRom

NetRom biedt applicatieontwikkeling in mainstream technology stacks met kennis van uiteenlopende branches. Wij onderscheiden ons door transparante, volwassen ontwikkelprocessen en lange termijn relaties. Ons onderscheidend vermogen als nearshore development bedrijf laat zich leiden door drie aspecten:

Knowledge base
In tegenstelling tot veel concullega’s volgen wij geen remote staffing model. Wij gaan een hecht partnership aan en zijn verantwoordelijk voor het micromanagement, en daarmee het goed functioneren van het team, ondersteund door de volledige knowledge base van NetRom.

Vooruitstrevend HR beleid
Binnen NetRom volgen we het motto ‘employee first = customer first’. Kennis loopt op twee benen en met verloop van medewerkers wordt deze collectieve knowledge base uitgedund. Ons HR beleid biedt medewerkers state-of-the-art faciliteiten (link naar campus) voor werk en vermaak, uitstekende opleidingsmogelijkheden en initiatieven om sociale connecties te simuleren. Dit resulteert in een ongekend verloop in deze industrie van slechts 4%.

Focus op kwaliteit
Binnen NetRom hanteren we strikte Quality Assurance processen en zijn volledige integratietesten een must. We hebben veel ervaring in samenwerkingen met partijen zoals de Software Improvement Group (link) en produceren consistent, hoge kwaliteit code. Daarnaast investeren we voortdurend in de verbetering van onze kennis in agile/Scrum werkwijzen. Zo zijn we bijzonder ervaren in het aansturen van Nexus Scrum teams. Onze specialisten vinden aansluiting op de werkwijze van uw organisatie door flexibiliteit, uiteenlopend van de meest fundamentalistische Scrum aanpak tot passende selecties binnen de agile methodologie. Zonder compromissen in de fundamenten van agile.

Werkwijze software development & maintenance

Een samenwerking met NetRom op het vlak van software development & maintenance start met een kennismaking met een van onze client executives (link naar schedule a meeting). Na een positieve match in de aansluiting van onze propositie definiëren we een eerste scope van de samenwerking en start het uitwisselen van technische informatie. Dit biedt aanknopingspunten voor onze softwareontwikkelaars in Roemenië om verder kennis te maken met uw technische mensen. Een bezoek aan Roemenië moedigen wij aan voor een sterke basis van een partnership. Samenwerkingen zijn op basis van langlopende time & material contracten maar Fixed Price Fixed Data is ook mogelijk. Vrijwel altijd start de samenwerking met een Proof of Concept (POC) sprint (of sprints) die doorloopt in een langdurige samenwerking.

Software development & maintenance binnen uw organisatie

Bent u op zoek naar software development capaciteit en kennis en wilt u vrijblijvend het gesprek aangaan met een van onze client executives?

Whitepaper: hoe in-house software ontwikkeling zorgt voor een hogere klantwaardering bij VodafoneZiggo

We hebben een whitepaper uitgebracht over de samenwerking tussen VodafoneZiggo, Software Improvement Group (SIG) en NetRom Software. Het bouwen van in-house capaciteit voor softwareontwikkeling is het centrale thema op de agenda. Dit herkennen wij als een trend die een reeds groeiende verschuiving naar dienstverleners op het gebied van Outsourced Product Development (OPD) met vertical specific capabilities aanzienlijk heeft versneld.

Download de whitepaper

Meer weten?

Ik wil meer weten!

BURO SCANBRIT

E-commerce

Buro Scanbrit is meerdere malen uitgeroepen tot beste reisorganisatie voor Noordwest-Europa. Het dochterbedrijf van Stena Line verkoopt complete reizen naar Scandinavië, Groot Brittannië en Ierland.

EVENT SOFTWARE BENELUX

IT

Bij het plannen van een concert of een voorstelling ondersteunt de software van ESB alle technische, logistieke, personele, facilitaire en financiële processen voor, tijdens en na het event. TeamNETROM wordt ingeschakeld voor het maken van nieuwe versies van de producten.

GROWPROMOTER

Human Resources

Klanten van GrowPromoter kunnen met het platform zelf onderzoek doen door vragenlijsten te maken en te versturen in eigen huisstijl. TeamNETROM zorgt voor alle softwareontwikkeling voor GrowPromoter.

Meer weten over NetRom? Stuur mij een
mail via ronald@netrom.nl
of bel gelijk naar +31 (0)30 782 0111.