28 september 2019

WE DONATE!

Vanwege de interesse van verschillende collega's en de lage bloedvoorraad op stad- en landniveau, hebben we besloten een bloeddonatiecampagne te organiseren. Om een ​​dergelijke campagne uit te voeren, hebben we contact opgenomen met een gespecialiseerd bedrijf.

De ochtend van de donatiedag

De vertegenwoordigers van het Transfusiecentrum kwamen naar ons kantoor en verzamelden een mobiel donatiecentrum. Met onze vooraf gedefinieerde registratielijsten hielpen we hen om onze collega's op hun beurt te bellen voor het hele proces. Van registratie van elke donor in een database, een kort medisch onderzoek van de arts en een bloedtest. Vervolgens duurde de donatie zelf nog eens 15 minuten duurde voor elke donor. Bij het verlaten van de speciaal ingerichte kamer werden de donoren teruggetrokken met iets zoets. Tijdens de hele actie, welke 6 uur duurde, had het mobiele transfusiecentrum 3 bedden. Hierdoor konden 2 tot 3 collega's tegelijkertijd doneren. Met 80 collega's slaagden we erin om 25 liter "leven" te doneren.

De goede daden gingen door...

De Roemeense wet bepaalde dat elke donor 7 maaltijdcheques, 50% korting op het openbaar vervoer gedurende 1 maand en een gratis set bloedonderzoeken ontvangt. Onze collega's besloten om ook de maaltijdcheques te doneren en op deze manier begonnen we aan het tweede deel van onze campagne. We presenteerden 4 doelen en door een interne peiling te organiseren, besloot de meerderheid om de afdeling Kinderoncologie van het County Hospital in Craiova te ondersteunen.

We hebben contact met hen opgenomen en gevraagd wat ze nodig hebben. We hebben een wasmachine, droger en een paar stoelen gekocht voor de moeders die non-stop voor hun baby's zorgen. Zij zaten al weken, sommige zelfs al maanden, in het ziekenhuis. Deze kinderen in het ziekenhuis hebben allerlei maagproblemen, waardoor ze veel vuile kleren, handdoeken en lakens hebben. We geloven dat we met dit gebaar het gemakkelijker kunnen maken voor de kleine patiënten en hun moeders.

Zo gezegd, zo gedaan

We hebben de beste aanbiedingen voor wasmachines gezocht en de meest kleurrijke stoelen gekozen. Op alle producten hebben we een boodschap achtergelaten met onze beste wensen. Een groep collega's hebben alle producten naar het ziekenhuis gebracht. Woorden schieten tekort, maar de foto's zeggen genoeg!

Wilt u meer weten over deze actie? Neem
contact op met ronald@netrom.nl
of bel direct naar +31 (0)30 782 0111.